mapa-fr-bourgogne

Domaine Paul Pernot

Dnes 70-ti letý Paul PERNOT, založil doménu, která nese jeho jméno již v roce 1959. Začal na 10 hektarech, z nichž většina byla v rodině po dobu téměř 200 let.

Vlastní Paul Pernot 20 apelací z toho 15 v obci Puligny Montrachet, včetně Batard Montachet a Bienvenues Batard Montrachet, jakož i čtyři top premiér crus : Les Champs – Canet ; Les Folatières ; Clos de La Garenne , a Les Pucelles: většinu produkce prodává negociantům včetně Drouhina a pro vlastní produkci drží jen kolem 20 % svých hroznů

Jeho vína přesně odrážejí potenciál vinice, z které pochází. Jsou pečlivě vyrobena s minimální batonáží nebo žádnou, jakmile začne malolaktická fermentace. Vína úrovně bourgogne fermentují v tancích, ale všechna vyšší cru fermentují v sudech. Na základní vína nepoužívá vůbec žádné nové dřevo.  U Premiere cru používá asi 30 % nových dubových sudů a u Grand Cru 40-50% v závislosti na ročníku. Vína jsou obvykle lahvovaná v srpnu před nadcházející sklizní, těsně předtím jsou velmi jemně filtrována.

 

Jméno vinaře: Paul Pernot a synové Paul and Michel

Počet lahví:

Oblast: Bourgogne

Appelace: Puligny Montrachet

Počet hektarů: 10 ha

Paul Pernot Bienvenues Batard Montrachet Grand Cru

0, 75 l
Paul-Pernot-Bienvenues-Batard-Montrachet-400
Paul Pernot Bienvenues Batard Montrachet Grand Cru 0, 75 l
  • Země: Francie
  • Oblast: Bourgogne, Bienvenues Batard Montrachet
  • Odrůda: Chardonnay
  • Jakostní zařazení: Grand Cru Bienvenues Batard Montrachet
  • Barva: Bílé
Paul-Pernot-Bienvenues-Batard-Montrachet-400
odkaz na víno »

Paul Pernot Puligny Montrachet

0, 75 l
Paul-Pernot-Puligny-Montrachet
Paul Pernot Puligny Montrachet 0, 75 l
  • Země: Francie
  • Oblast: Bourgogne, Puligny Montrachet
  • Odrůda: Chardonnay
  • Jakostní zařazení: Puligny Montrachet
  • Barva: Bílé
Paul-Pernot-Puligny-Montrachet
odkaz na víno »
« Zpět na výpis

Víno měsíce

Rosso di Montalcino, Pian Dell´Orino 2012

Rosso vyrobené ze 100% Sangiovese Grosso pochází z vinic vysázených v roce 1997, která se rozkládá kolem města Montalcino. Sklizeň se provádí ručně, fermentace, s macerací 20 dnů, je spontánní při kontrolované teplotě. Stárnutí probíhalo po dobu 19 měsíců v sudech ze slavonského dubu

Více zde

Coravin

Wine access system

Systém Coravin umožňuje ochutnávat Vaše oblíbené víno, kdykoli budete chtít, aniž by bylo nutné vytáhnout z láhve korek.

Více zde