Degustace a Semináře

pozvanka-na-laborat-4

Vážení milovníci vína,
milovníci burgundských vín,
přátelé,

s nadcházejícím podzimem chystáme pro naše stálé zákazníky i nové nadšence, kteří by chtěli rozšířit své znalosti, tři velké řízené degustace vín z vinic v Cote’d Or. V říjnu a listopadu vás naši sommeliéři Lukáš Januška a Marcel Láznička společně s nejlepším sommeliérem ČR Jakubem Přibylem těmito vyjimečnými lahvemi provedou.

Pro většinu laické i odborné veřejnosti je Burgundsko oprávněně regionem vín nejvyšší kvality. My jsme se v uplynulých letech snažili dovézt do české republiky jedny z nejlepších vinařů z tohoto regionu. Jsou mezi nimi tradičně nejlépe hodnocená světová vinařství, stálice regionu i nové superstars. A díky naším francouzským vinařským přátelům se nám podařilo dovézt nejen mladé ročníky, ale i zajímavá starší vína, která vám chceme dat ochutnat.

Krása vín z tohoto regionu tkví i v odlišnosti jednotlivých apelací a my vám je představíme postupně. První večer připravíme vina z vinic v Meursault, Beaune, Volnay a Maranges. Při druhém setkáni ochutnáte práci našich vinařů od Chablis přes Nuit St. Georges po Pommard, Monthelie a Rully a mnohými nejlépe hodnocena vina z oblastí Montrachet, Musigny, Corton, Romanée a St Romain budeme degustovat večer poslední.

Jak víte, skvělé víno se nejlépe snoubí s lahodným pokrmem. Pro náročnější zájemce jsme od 18 hodin připravili kuchařský kurz tradičních i moderních burgundských pokrmů vedený kuchařem Martinem Kortesem a od 19 hod probíhají samotné degustační večeře o 5 chodech s víny vyšších řad a starších ročníků.

Vhodné prostory, kde bychom mohli projít od degustace základních vín přes kurz vaření až k hlavnímu chodu s vínem Grand Cru nám propůjčilo Laboratorio Riccarda Lucqueho v Krocínově ulici čp. 3 vždy od 17 do 19 hodin, škola vaření je od 18 hodin a degustační večeře začíná v 19.30.

Degustace vín: 990,- Kč / osoba
Degustační večeře včetně kuchařského kurzu 2900,- Kč / osoba

Rezervujte si prosím uvedené dny na info@vinovinovino.cz
těší se na Vás
team VinoVinoVino a Jakub Přibyl

Degustace portfolia 10.10.2016
Jean Marc Boillot Volnay 1er Cru Carelle s/Chapelle 2011
Arnaud Ente Bourgogne Chardonnay 2012
Camille Giroud Marsannay Les Longeroles 2013
Camille Giroud Meursault 2013
Xavier Monnot Maranges 1er Cru Clos de la Fussiere Monopole 2013
Xaver Monnot Monthelie rouge 2013
Xavier Monnot Volnay 1er Cru Clos des Chenes 2013
David Moret Meursault 1er Cru Genevrieres 2014

Degustační večeře 10.10.2016
Jean Marc Boillot – Volnay 1er Cru Carelle s/Chapelle 2008
Domaine de Bellene Beaune 1er Cru Les Greves 2014
Arnaud Ente Bourgogne Aligote 2012
Arnaud Ente Volnay 1er Cru Santenos du Milieu 2010
David Moret Meursault 1er Cru Charmes 2014

Degustace portfolia 14.11.2016
Jean Marc Boillot Pommard 1er Cru Rugiens 2007
Jean Marc Boillot Pommard 1er Cru Les Saucilles 2010
Chateau Charodon Bourgogne rouge 2012
Maison de Bellene Cote de Nuits village Vielles Vigne 2007
David Moret Rully 2014
David Moret Vins de Pays Le Grand 2014
Patrick Piuze Chablis 1er Cru Les Forets 2014
Piuze Patrick Chablis Terroir de Chablis 2014
Georges Noellat Nuit St Georges 2014

Degustační večeře 14.11.2016
Jean Marck Boillot Pommard Jarollieres 2008
David Moret Vins de Pays Le Grand 2014
Piuze Patrick Chablis Grand Cru Blanchot 2014
Etienne Julien Cote de Nuits Village 2014
Georges Noellat Vosne-Romanée 1er Cru Les Beaumonts 2014

Degustace portfolia 29.11.2016
Francois Carillon Puligny Montrachet 1er Cru Les Champs Gain blanc 2013
David Duband Chambolle Musigny 2013
Chateau Charodon Gevrey Chambertin Les Creots 2012
Maison de Bellene Vosne Romane village Vielles Vignes 2014
Xavier Monnot Puligny Montrachet 1er Cru Les Folatieres 2012
Jean Marc Pillot Saint Roman blanc La Perriere 2014
Domaine Jean Louis Trapet Gevrey Chambertin 2012

Degustační večeře 29.11.2016
Camille Giroud Chassagne Montrachet 1er Cru Tete du Clos 2013
David Moret Corton Charlemagne Grand Cru 2014
Domaine Jean Louis Trapet Gevrey Chambertin Ostrea 2012
Maison Leroy Bourgogne Pinot Noir 2003
Georges Noellat Vosne Romanée 2014
Domaine Julien Aloxe Corton „Les valozieres“ 2014

champagne manu

Degustace champagne na téma malý producenti a Growers

aktuální trendy v Champagne.

Restaurace Manu, Praha

čtvrtek 2.6.2016

od 17 do 20.00

ochutnáme značky jako:
Guy Charlemagne – Cotes de Blancs
Marie Courtin – Cotes de Bar
Chartogne Taillet – Montagne de Reims
Laherte Freres – Vallé de la Marne
Georges Laval – Vallé de la Marne
Raphael-Vincent Bereche – Vallé de la Marne

od neročníkových BdB po ročníkové
porovnáme BdN z několika poloh
jedno z nejlepších Rosé na planetě
BdB Millesimé z vesnice Le Mesnil sur Oger Grand Cru
a mnoho dalších překvapení v milionech bublin.

vstup je spoplatněn 900,- za osobu, při objednání 6 lahví Champagne bude tento poplatek odečten.

 

bourgogne justin leon

Justin Leon – Terroiry Bourgogne

24. Května 2016 – úterý

od 12:30 do 13:30

Wine Prague – PVA výstaviště Letňany

Head sommeliér v michelinské restauraci Tantris v Mnichově a nejlepší sommeliér Německa roku 2013
se podělí o své zkušenosti s burgundskými víny a s vlastní prací na tamních vinohradech popisujíc
rozdíly jednotlivých apelací Cote d´Or.
Seminář je spojen s ochutnávkou 6 vzorků burgundských vin.
Cena 300 Kc / osoba.

degustovaní vinaři :
Patrick Piuze, Francois Carillon, Xavier Monnot , Jean Marc Boillot, Nicolas Potel
degustované polohy :
Chablis, Chassagne – Puligny Montrachet – Meursault – Pommard – Volnay

Head sommelier at Michelin restaurant Tantris in Munich and Germany’s best sommelier 2013
Justin Leon will share their experiences with Burgundy wines and the work to local vineyards describing the differences of each appellation Cote d’Or.
The seminar and tasting of 6 samples of Burgundy wines.
Price 300 Kc / person.

winemakers tasted:
Patrick Piuze, Francois Carillon, Xavier Monnot , Jean Marc Boillot, Nicolas Potel
tasted position:
Chablis, Chassagne – Puligny Montrachet – Meursault – Pommard – Volnay

 

champagne fb

GROWERS – NOVÝ TREND V CHAMPAGNE s ANDREAS WICKHOFF MASTER of WINE

23. Května 2016 – pondělí

od 15:00 do 16:00

Wine Prague – PVA výstaviště Letňany

Seminář představí práci nových malých vinařství – Vignerons, Growers nebo chcete-li pěstitelů révy od Cotes de Blancs přes Vallé de la Marne až po Cotes de Bar, kteří ctí terroir, pracují v organickém či biodynamickém režimu a snaží se přistupovat k vinařství burgundskou metodou.

V současnosti máme v portfóliu Marie Courtin, Chartogne Taillet, Laherte Freres, Georges Laval a Raphael – Vincent Bereche.
Po prochutnáni všech vzorků vybral Andreas jako nejvhodnější zástupce jednotlivých regionů vína od
Marie Courtin (Cotes de Bar),
Chartogne Taillet (Montagne de Reims),
Laherte Freres (Vallé de la Marne),
Raphael – Vincent Bereche (Vallé de la Marne),

S každým champagne vás postupně na našich stránkách seznámíme a po semináři budou následovat další příspěvky.

Počet míst je značně omezen, proto prosíme, rezervujte svá místa co nejdříve!

 

The seminar will present the work of new small viticulture – Vignerons, Growers from the Cotes de Blancs through the Valle de la Marne to the Cotes de Bar, who honor the terroir, working in an organic or biodynamic mode and try to access the winemaking Burgundy method.

Currently our portfolio is Marie Courtin, Chartogne Taillet, Laher Freres, Georges Laval and Raphael – Vincent Bereche.
After tasting for all samples Andreas chose as the most representative of the various regions of wine from
Marie Courtin (Cotes de Bar),
Chartogne Taillet (Montagne de Reims),
Laherte Freres (Vallé de la Marne),
Raphael – Vincent Bereche (Vallé de la Marne),

With each champagne we will gradually introduce on our website after the seminar will be followed by additional contributions.

Capacity is very limited, please book your place as soon as possible!

coravin

Greg Lambrecht – Coravin revoluce v degustovaní vína

23. Května 2016 – pondělí

od 11:00 do 12:00

Wine Prague – PVA výstaviště Letňany

Greg Lambrecht – vynálezce a zakladatel Coravinu, přijal naše pozvání na veletrh Wine Prague, kde povede seminář na téma

CORAVIN – REVOLUCE V DEGUSTACI VINA.

Představí zde:
Jak a proč vznikl Coravin, jak jej používat v domácnostech a především profesionální gastronomii a jak se využití tohoto revolučního systému pozitivně odrazí na ekonomice restaurace i soukromého vinného sklepa.

Vstupné zdarma po závazné rezervaci na emailu info@vinovinovino.cz.
Kapacita omezena.

Greg Lambrecht – the inventor and the founder of Coravin accepted our invitation to Wine Prague, where he will lead a workshop called „CORAVIN – a revolution in wine tasting“.
It will be presented: How and why was Coravin created, how to use it at home and especially in professional gastronomy, positive effect of using this revolutionary system on the economy of the restaurant and private wine cellar.
Admission free after the reservation via email info@vinovinovino.cz.

Limited capacity.

I. Degustace vinařství Heinrich 

26. Dubna 2016 – úterý

od 15:00 do 17:00

Brno – restaurace Retro Consistorium

Gernot a Heike Heinrich přijali naše pozvání do Brna a v restauraci Retro Consistorium uskutečníme degustaci celého portfólia vinařství Heinrich.

Celé vinařství se nachází severně kolem Neziderského jezera.
Pracuje v biodynamickém a gravitačním režimu. Víno se nefiltruje a lahvuje se pouhým přelitím díky gravitaci.
Vinařství je ve sdružení Panobile.
Mezi špičková vína patří Gabarinza a Salzberg.
Gernot and Heike Heinrich accepted our invitation to Brno and we realize in restaurant Retro Consistorium wine tasting portfolio of winery Heinrich
The winery is situated north of Neusiedl lake. Works in biodynamic and gravity mode. The wine is not filtered and bottling is simply pouring by gravity.
The winery is in the association Panobile.
Among the top wines are included Gabarinza and Salzberg.

 

_DSC2401

 

II. Degustace vinařství Heinrich

27. Dubna 2016 – středa

od 15:00 do 17:00

Praha – vinný bar Bokovka

Gernot a Heike Heinrich přijali naše pozvání do Prahy a v nově otevřené vinném baru Bokovka uskutečníme degustaci celého portfólia vinařství Heinrich.
Celé vinařství se nachází severně kolem Neziderského jezera.
Pracuje v biodynamickém a gravitačním režimu. Víno se nefiltruje a lahvuje se pouhým přelitím díky gravitaci.
Vinařství je ve sdružení Panobile.
Mezi špičková vína patří Gabarinza a Salzberg.

Gernot and Heike Heinrich accepted our invitation to Prague and in the newly opened wine bar Bokovka we realize wine tasting portfolio of winery Heinrich.
The winery is situated north of Neusiedl lake. Works in biodynamic and gravity mode. The wine is not filtered and bottling is simply pouring by gravity.
The winery is in the association Panobile.
Among the top wines are included Gabarinza and Salzberg.

Víno měsíce

Rosso di Montalcino, Pian Dell´Orino 2012

Rosso vyrobené ze 100% Sangiovese Grosso pochází z vinic vysázených v roce 1997, která se rozkládá kolem města Montalcino. Sklizeň se provádí ručně, fermentace, s macerací 20 dnů, je spontánní při kontrolované teplotě. Stárnutí probíhalo po dobu 19 měsíců v sudech ze slavonského dubu

Více zde

Coravin

Wine access system

Systém Coravin umožňuje ochutnávat Vaše oblíbené víno, kdykoli budete chtít, aniž by bylo nutné vytáhnout z láhve korek.

Více zde